Angst


Det at være bange er noget, vi alle kender!

Mange mennesker lider imidlertid af så voldsom angst, at det forhindrer dem i at leve et normalt liv. "Fjenden" er usynlig, dvs. der er tilsyneladende ikke noget at være bange for, men den er der alligevel - angsten.

Den er der som en følelse, du ikke kan sætte ord på og føles som et voldsomt ubehag. Fysisk har den mange ansigter: svimmelhed, åndenød, hjertebanken, frygt for at besvime, uvirkelighedsfølelse.

Angst optræder ofte sammen med - nedtrykthed og depression.

Familie og venner mener måske, at du reagerer for voldsomt.

Din fornuft fortæller dig, at du må tage dig sammen, men du kan ikke slippe din "ufornuftige" angstfølelse. På denne måde oplever de en dobbeltangst, nemlig selve den oprindelige angst og samtidig angsten for at den skal vise sig igen, altså angst for angsten.

Alle møder angsten i forskellige grader. Den fortæller os, at noget er ved at ske i vor personlighed. Hvis vi tager disse signaler alvorligt, "ser angsten i øjnene" kan angsten blive starten på en positiv udvikling!

Årsagerne til angsten kan ofte føres tilbage til hændelser i barndommen og den tidlige opvækst. Svære hændelser og følelser har været fortrængt fra bevidstheden, men "gemt er ikke glemt".

Det kræver ofte professionel hjælp at overvinde angsten.