Krise og sorg


Kriser

Gennem hele livet møder vi udfordringer, belastninger og kriser, som modner og styrker! Men nogle gange opleves det, som om gulvtæppet bliver revet væk under fødderne på én. Ganske banale hverdagsproblemer tårner sig op, alt bliver håbløst og uoverskueligt. Det føles, som om man ikke længere dur til noget og er parat til at opgive det hele, dvs.:

Du befinder dig i en krisetilstand!

Det kan være svært selv at håndtere en sådan situation.

Du føler dig handlingslammet, og det er også svært at få dine omgivelsers accept og forståelse. Du begynder at trække dig tilbage fra andre for at undgå at vise, hvor dårligt du har det og bliver på den måde ensom. Det påvirker i den grad din selvværdsfølelse. Det føles skamfuldt ikke at have kontrol over sit liv - ikke at være i stand til at yde det samme over for dine nærmeste, som du kunne før.

Det kræver ofte professionel hjælp at turde åbne op!

 

Sorg

Sorg er en følelse, der kommer, når et menneske har mistet noget meget værdifuldt, som det har været tæt knyttet til. Det mest værdifulde, et menneske kan være knyttet til, er et andet menneske: en partner, et barn, en forælder, eller en ven.

Når et menneske dør fra os, er det svært at forstå, at dette menneske aldrig mere kommer tilbage. Det er vigtigt at erkende tabet og arbejde med sorgen for at komme videre med sit liv. Nogle mennesker "hænger fast" og kan ikke komme videre. Deres sorg bliver kronisk, og deres reaktioner tager ikke af i styrke, uanset hvor mange år, der går.

Ved en skilsmisse skal man også erkende tabet af et menneske, der har betydet noget for én og måske stadig gør det. Det kan være svært at forstå, at det hele er forbi. Skilsmisse efterlader dig i en sorg, der skal bearbejdes.

Det kan være svært "at give slip" og at frigøre sig.

Det er en nødvendig proces, man skal igennem for at komme videre med sit liv.

Der kan ofte være brug for professionel hjælp for at komme videre med livet!